Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи апел към Запада да достави

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи апел към Запада да достави
Коментари Харесай

Зеленски поиска Западът да достави по-тежки оръжия на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски насочи зов към Запада да достави по-тежки оръжия и прикани за следващ път съветския си сътрудник Владимир Путин да договарят персонално за преустановяване на войната.

Той акцентира, че чака резултати от идната визита на високопоставените американски представители - държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министъра на защитата Лойд Остин - както във връзка с оръжията, по този начин и на гаранциите за сигурността.

" Не можете да дойдете през днешния ден при нас с празни ръце и ние не чакаме единствено дарове или сладкиши, чакаме съответни неща и съответни оръжия ", съобщи Зеленски.

Междувременно съветникът на Зеленски - Олексий Арестович, съобщи, че съветските сили се пробват да щурмуват завода " Азовстал " в Мариупол, като нанасят въздушни удари и го подлагат на артилерийски обстрел, съобщи Ройтерс. " Руски войски се пробват да довършат бранителите на " Азовстал " и над 1000 мирни жители, които се крият в завода ", добави Арестович във Фейсбук.

Държавният глава на Турция Реджеп Ердоган още веднъж изрази подготвеност, че страната му е подготвена да посредничи и да спомага за разговор сред Киев и Москва, добавя БНР. Турция, която е членка на НАТО, поддържа близки връзки и с двете страни в спора и беше хазаин на диалози сред външните министри на Украйна и Русия, както и на среща на договарящите екипи на двете страни.

От Путин зависи дали такава среща ще има смисъл, означи по-рано Зеленски: " Няма смисъл да се срещаме просто по този начин. Разбира се, харесваме Турция, само че при нас има война, не ни е до курорти ".

Зеленски е подчертал нуждата от незабавна евакуация на цивилни от Мариупол. В известие на турското президентство се показва, че Ердоган и Зеленски са разискали обстановката в обсадения град Мариупол. Ердоган е показал, че ситуацията в Мариупол става все по-тежко и че би трябвало да бъде обезпечена евакуация на цивилните и ранените.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР